Det beste fra
​naturens spiskammer

urefe_header_dark
urefe_header_dark
urefe_header_dark

URFE – DEN BESTE RÅVAREN

Urfe-slakt er mindre enn vanlig storfe, derfor er også stykningsdelene noe mindre. Det er stor variasjon i vektklasse på disse dyrene, så derfor har vi 2 størrelser av alle stykningsdelene (STOR/liten).

Små = skjæres av dyr på 120-140 kg
​Stor = skjæres av dyr på < 140 kg ​

Alle stykningsdeler er stykket etter standard skjæremønster og vakumert. Slakting av Urfe foregår på våre fabrikker på Malvik i Trøndelag, Gol i Hallingdal og Rudshøgda i Hedmark.
Se alle produktene her.

KVALITETSKRAV TIL URFE

  • Dyrene skal være minst 87,5 % reinrasede dyr av en av Urfe-rasene.
  • Urfe skal ha minst 1 sesong på beite ute i norsk natur.
  • At alt kjøtt kommer fra dyr som har levd godt. Generelt godt dyrehold, og KSL er et minimumskrav.
  • Urfe har fettklasse 2- eller høyere og en slaktevekt på minimum 120 kg.
  • 100 % norsk kjøtt.

Ytrefileten tas ut mellom 10. og 11. ribbein og bak til hoftekammen. Fileten pusses fri for fett og sener og rettskjæres i begge ender. Se våre Urfe ytrefilet-produkter her.

x

Ytrefileten tas ut mellom 10. og 11. ribbein og bak til hoftekammen. Fileten pusses fri for sener og rettskjæres i begge ender, fettlokket beholdes.​ Se våre Urfe ytrefilet med fett -produkter her.

x

Kammen skal være tatt ut bak 5. ribbein til mellom 10. og 11. ribbein. Kammen skal være rettskjært ca. 1 cm utenfor ytrefiletens kant. Øvrig naturlig fett beholdes på. Kammen skal være rettskjært i begge ender og mest mulig flat på toppen. Se våre Urfe entrecôte-produkter her.

x

Forlengelsen av bankekjøttet (lokket), samt den løse harde muskelen under isbenet skal skjæres vekk, ned til den naturlige hinnen. Mørbraden skal være fri for fett og snittsår og den skal være rettskåret slik at den har en firkantet form. Senetappen skal være skåret vekk. Se våre urfe mørbrad-produkter her.

x

Flatbiff skal være tatt ut ved å følge de naturlige skiller. Storfe flatbiff skal være fri for fett. Lokket skal være fjernet. Hinnen under lokket skal sitte på flatbiffen. ​ Se våre Urfe flatbiff-produkter her.

x

Høyryggen skal være skåret fra nakken gjennom leddet mellom siste og første rygg- virvel. Den sages av ved det fremste ribbeinet og parallelt med ytterkanten av høyryggen. Deles fra entrecôtekammen like bak det 5. ribbeinet og benes ut. Ryggsene fjernes og høyryggen skjæres fri for brusk fra bogbladet.​​​ Se våre Urfe høyrygg-produkter her.

x

Fileten renskjæres, men hinner beholdes for å bevare kjøttsaften under modning. Fileten skal være fri for snittsår.

x